XI Proč chilli?

16. září 2017 v 22:41 | Anahell |  Tipy
Proč jím feferonky a proč je nejím každý den?


Obsahuje vitamíny C a B a kapsaicin. Kapsaicinová složka v čili papričkách může snižovat hlad a zvyšovat výdej energie.
Snižuje chuť na tučné, slané i sladké!
Ohřívá organismus a tím napomáhá vyššímu výdeji energie. Ale tím, že zahřejí tělo, tak mají povzbuzující účinky, používají se při nachlazení, revmatické bolesti a slabém krevním oběhu a také zlepšují stravitelnost tučných a těžkých pokrmů, protože podporují vylučování trávicích šťáv.

Ale pozor: nesmí se to přehnat. Jakmile si tělo navykne na ostré pokrmy, není už hubnoucí účinek tak zřetelný nebo i zcela vymizí. Pokud máte problémy s jícnem, je lepší se chilli vyvarovat.
Některé chemické sloučeniny nacházející se v chilli papričce, jako je např. aflatoxin, mohou způsobit nebo posílit rakovinu žaludku, jater a tlustého střeva (ale kdo ví, jak to přesně je...). A chilli bohužel posiluje migrény.

Takže shrnuto - je to kouzelný lék. Ale ne v případě, jestli máte Miu nebo pokud trpíte na migrény...
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 ♥Lexi♥ ♥Lexi♥ | Web | 16. září 2017 v 23:01 | Reagovat

Škoda, že mám na chilli potravinovou nesnášenlivost... :-(

2 skinnyjuno skinnyjuno | Web | 17. září 2017 v 9:10 | Reagovat

To je bezva, jak pálivé zvládneš? Mě ty hodně pálivé strašně vadí :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama